Tuesday, November 23, 2010

Tort "Flori de zmeura"

Acest tort il fac si sub forma de prajitura, insa de data aceasta am decis sa-i dau o forma mai festiva

Ingrediente:

Blat

3 oua
90 gr zahar
2 linguri apa
0,5 lingurite praf de copt stins cu suc de lamaie
2 plicuri budinca zmeura

Se bat albusurile impreuna cu apa, zaharul si cateva picaturi suc lamaie pana devin o spuma tare


Se adauga apoi galbenusurile si praful de copt stins - si se incorporeaza incet cu ajutorul unei linguri de lemn.
Apoi se da drumul in ploaie la continutul celor 2 plicuri de budinca si din nou amestecam totul usor


Compozitia am pus-o in tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina.. trebuie sa fie aerata, usoara.


Am intins aluatul si l-am pus la copt in cuptor preincalzit la 175-180 grade Celsius, 15 minute


Intre timp m-am apucat sa fac repejor pireul de zmeura:

Am dizolvat in 2 linguri de apa calduta 1 lingurita rasa de gelatina praf (Dr. Oetker)
200 gr zmeura congelata le-am pus pe foc, in cateva clipe au inceput sa se dezghete. Le-am fiert la foc mic cam 5 minute.


Compozitia obtinuta am strecurat-o prin sita si am adaugat putin sirop de zmeura pentru a o indulci. Am topit gelatina si am adaugat-o tot acolo..


Intre timp s-a copt blatul..cam asa are structura...


Am taiat putin capetele blatului, l-am lasat sa se raceasca, iar apoi l-am asezat pe tava pe care urma sa-l ornez..


si m-am apucat de crema de albusuri:

2 albusuri
170 gr zahar
60 ml apa
3 lingurite suc lamaie
1 lingurita miere artificiala (sau glucoza, sau energizantul care se gaseste in Romania)

Toate se pun intr-un castron pe baie de aburi si se bat cu mixerul in jur de 7-10 minute
De-aici am pornit..


asa arata compozitia dupa 1 minut de mixare...


Dupa 7-10 minute am scos castronul de pe baia de aburi si am mai batut spuma inca vreo 5-7 minute

Am preparat o budinca de zmeuradin 250 ml lapte si jumatate pachet praf budinca.
Budinca calduta am amestecat-o cu 4 linguri de crema de albus..Am pus la ochi pana cand mi-a placut consistenta cremei...


Amestecul de budinca cu crema de albus l-am pus in centrul blatului iar cu restul cremei de albus am inceput sa acopar marginile


Am presurat pe margini fulgi de cocos apoi m-am jucat de-a decoratu' facand astfel un "baraj" pentru a putea turna pireul de zmeura deja racit


Si-aici cu pireul deasupra cremei...





Pofta buna!

1 comment:

Giorgi said...

L-am facut de atatea ori si inca ma mai uimeste.Multumesc frumos!Craciun fericit!