Tuesday, November 23, 2010

Plastelina de ciocolata

Decorurile din aceasta plastelina se potrivesc de minune pentru deserturile de ciocolata...dar nu numai.. N-am mai facut de ceva vreme aceasta reteta dar cu siguranta n-o voi lasa deoparte de Sarbatori :)


Pentru plastelina din ciocolata alba sau ciocolata de lapte cantitatile ingredientelor sunt identice:
114 gr ciocolata alba (sau ciocolata cu lapte)
42 gr miere artificiala (sau miere de albine nezaharisita)



Pentru plastelina din ciocolata neagra difera cantitatea de miere:

114 gr ciocolata neagra
56 gr miere artificiala


Mod de preparare:

Se pune ciocolata la topit pe baie de aburi, intr-un castronel metalic. Sa aveti grija ca vasul in care topiti ciocolata sa nu atinga apa din vasul dedesubt.


Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se va topi toata ciocolata.


Apoi vom scoate vasul de pe baia de aburi si vom adauga toata mierea.


Amestecam bine cu lingura de lemn pana toata ciocolata se va desprinde de pe peretii vasului.



Apoi invelim ciocolata in folie si o punem la frigider pentru cel putin 24 de ore. Am observat ca, cu cat ciocolata sta mai mult  la frigider, cu atat decoratiunile modelate din ea se topesc mai greu.


Si de-aici incepem sa ne jucam :)
Petalele se modeleaza intre 2 folii de plastic.
Pornim de la clasicul con pe care vom lipi petalele una cate una



Eu fac mai multe petale deodata si le pun in frigider pentru cateva minute, astfel se dezlipesc fara nici o bataie de cap de pe folia de plastic si pot fi modelate cu usurinta


P.S. Eu am pastrat si plastelina nemodelata (in folie de plastic) si decoruri gata facute (in caserola de plastic asezate pe-un servetel) in frigider, cam 3 luni. Nu si-au schimbat nici gustul, nici aspectul.

Aici sunt cateva exemple de trandafirasi facuti din plastelina de ciocolata.




6 comments:

Georgiana Petru said...

wow ce frumosi sunt trandafiri tai!!

Marius Barbu said...

Foarte frumoase florile, de zahar si de ciocolata. In plus sunt si foarte gustoase. Felicitari si multumim pentru reteta!

Giorgi said...

Superb!Multumesc frumos.Esti uimitoare.Te-am descoperit acum si deja am invatat atatea.

Marina said...

Cooking with joy, Marius, Giorgi, va multumesc mult! Sa folositi reteta cu placere!
Numai bine!
Marina

Giorgi said...

Am folosit de atatea ori retetele tale si intru mereu sa mai iau cate una .Imi e dor de postarile tale deosebite!Sper ca esti sanatoasa si totul e in regula.Inca o data multumiri,mii de multumiri !

Unknown said...

Mulțumesc frumos!
Abia astept să fac și eu ornamente cu masculină de ciocolată.