Tuesday, November 23, 2010

Biscuiti "Truffle"

Zilele trecuite pe cand imi rasfoiam caietul meu de retete am costatat din nou ca e ticsit cu foi, foicele, notite, idei si retete fara titlu si mi-am propus sa fac ordine inaugurand acest blog. Intentionez sa adun aici toate retetele mele postate anterior pe varii site-uri si totodata, sa impartasesc cu voi din noile mele experiente intr-ale culinarelii.

Va urez bun venit tuturor!


Voi incepe cu o reteta mult indragita de familia mea: 'Biscuitii Truffle'. Reteta este simpla si delicioasa, o fac de multa vreme; am adaptat putin reteta originala.
As putea descrie acesti biscuiti in 2 cuvinte: ciocolatosi si buuuuuni :)


Ingrediente pentru aproximativ 22 bucati:

100 gr ciocolata taiata
45 gr unt
55 gr zahar praf
un varf sare
2 oua mici
esenta vanilie
100 gr faina
10 gr cacao
0,5 lingurita rasa praf de copt (nu prea mult ca sa nu crape tare biscuiteii)
90 gr zahar praf (pentru pudrat)


--------------------------------


Untul si ciocolata se pun pe foc mic si se amesteca pana se va omogeniza compozitia, apoi adaugam zaharul si punem mixerul in functiune.
Adaugam pe rand cate un ou si esenta de vanilie - mixam bine.
Faina se amesteca cu cacao, un varf de sare, si praful de copt















Totul se adauga peste compozitia ciocolatoasa. Mixam bine, acoperim vasul cu o folie si punem aluatul la frigider 2 ore.Asa arata aluatul gata, nu curge de pe paletele mixerului:















Din aluatul racit se modeleaza bilutze de aproximativ 2,5 cm diametru si se tavalesc bine prin zahar praf















Bilutele 'pudrate' se aseaza in tava, pe hartie de copt, la distanta de 4 cm intre ele















Se vor coace la 160-170 grade Celsius timp de 10-15 minute - cuptor preincalzit.
Asa aratau dupa 5 minute la cuptor :)















Cand sunt gata, biscuitii se lasa 2 minute in tava, apoi se scot si sunt lasati sa se raceasca.















Si gata!















Biscuitii se pot pastra in caserole.

3 comments:

Alina Villanova said...

Marina, biscuitii astia ii fac de fiecare data de Craciun.

Mari said...

Superbi, i-am facut respectand reteta si au iesit fragezi in interior si in exterior crocranti. Multumesc de reteta.
Sarbatori fericite, un an nou cu bucurii.

Marina said...

Sarbatori fericite!!!
Alina, Mari, ma bucur mult ca va place reteta, s-o folositi cu placere!