Acest tort il fac si sub forma de prajitura, insa de data aceasta am decis sa-i dau o forma mai festiva
Ingrediente:
Blat
3 oua
90 gr zahar
2 linguri apa
0,5 lingurite praf de copt stins cu suc de lamaie
2 plicuri budinca zmeura
Se bat albusurile impreuna cu apa, zaharul si cateva picaturi suc lamaie pana devin o spuma tare
Se adauga apoi galbenusurile si praful de copt stins - si se incorporeaza incet cu ajutorul unei linguri de lemn.
Apoi se da drumul in ploaie la continutul celor 2 plicuri de budinca si din nou amestecam totul usor
Compozitia am pus-o in tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina.. trebuie sa fie aerata, usoara.
Am intins aluatul si l-am pus la copt in cuptor preincalzit la 175-180 grade Celsius, 15 minute
Intre timp m-am apucat sa fac repejor pireul de zmeura:Ingrediente:
Blat
3 oua
90 gr zahar
2 linguri apa
0,5 lingurite praf de copt stins cu suc de lamaie
2 plicuri budinca zmeura
Se bat albusurile impreuna cu apa, zaharul si cateva picaturi suc lamaie pana devin o spuma tare
Se adauga apoi galbenusurile si praful de copt stins - si se incorporeaza incet cu ajutorul unei linguri de lemn.
Apoi se da drumul in ploaie la continutul celor 2 plicuri de budinca si din nou amestecam totul usor
Compozitia am pus-o in tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina.. trebuie sa fie aerata, usoara.
Am intins aluatul si l-am pus la copt in cuptor preincalzit la 175-180 grade Celsius, 15 minute
Am dizolvat in 2 linguri de apa calduta 1 lingurita rasa de gelatina praf (Dr. Oetker)
200 gr zmeura congelata le-am pus pe foc, in cateva clipe au inceput sa se dezghete. Le-am fiert la foc mic cam 5 minute.
Compozitia obtinuta am strecurat-o prin sita si am adaugat putin sirop de zmeura pentru a o indulci. Am topit gelatina si am adaugat-o tot acolo..
Intre timp s-a copt blatul..cam asa are structura...
si m-am apucat de crema de albusuri:
2 albusuri
170 gr zahar
60 ml apa
3 lingurite suc lamaie
1 lingurita miere artificiala (sau glucoza, sau energizantul care se gaseste in Romania)
Toate se pun intr-un castron pe baie de aburi si se bat cu mixerul in jur de 7-10 minute
De-aici am pornit..
asa arata compozitia dupa 1 minut de mixare...
Dupa 7-10 minute am scos castronul de pe baia de aburi si am mai batut spuma inca vreo 5-7 minute
Am preparat o budinca de zmeuradin 250 ml lapte si jumatate pachet praf budinca.
Budinca calduta am amestecat-o cu 4 linguri de crema de albus..Am pus la ochi pana cand mi-a placut consistenta cremei...
Amestecul de budinca cu crema de albus l-am pus in centrul blatului iar cu restul cremei de albus am inceput sa acopar marginile
Am presurat pe margini fulgi de cocos apoi m-am jucat de-a decoratu' facand astfel un "baraj" pentru a putea turna pireul de zmeura deja racit
Si-aici cu pireul deasupra cremei...
Pofta buna!
1 comment:
L-am facut de atatea ori si inca ma mai uimeste.Multumesc frumos!Craciun fericit!
Post a Comment