300 gr faina
20 gr praf budunca vanilie (folosesc Dr. Oetker)
2 linguri de zahar
un varf sare
25 gr unt topit
160 ml lapte caldut
1 ou
3 gr drojdie uscata
Pentru uns aluatul
un strop de ulei
50 gr unt topit
Glazura
Se amesteca
3 linguri de zahar pudra
1 ligura lapte ( eu am pus lapte de cocoss)
--------------------------------------
Pentru aluat
Se prepara o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar si una de faina - peste care se toarna laptele caldut. Se lasa la umflat cam 10-15 minute.
Cand se umfla maiaua, se rastoarna peste celelalte ingrediente si se pune totul al framantat la robot, cam 10 minute.
Cam asa se prezentau lucrurile in minutul al zecilea :)
Am lasat aluatul 50 min sa dospeasca, pana si-a dublat volumul.
Apoi l-am framantat sa scot aerul si l-am lasat 5 minute sa se odihneasca
L-am lasat cam 5 minute, dupa care l-am luat in mana si-am inceput sa-l intind, asezandul pe-o fasie lunga de hartie de copt. Procedura este identica cu tehnica placintei intinse. Se trage de aluat pana se subtiaza. Varianta asta n-am facut-o foarte subtire. Fasia a iesit destul de lunga si nicicum nu incapea toata in poza :)
Apoi am uns toata foaia cu untul topit si-am impartit-o vizual in 3. Am pliat prima bucata:
Si-am intors aluatul cu partea pliata in jos, cu ajutorul hartiei de copt
Pe latime, taiem fasii de 2 cm latime si rasucim fiecare "felie" avand grija ca marginile aluatului sa fie dededesubt. Asa arata prima tava:
Am lasat aluatul la crescut - 30 minute (in cuptorul preincalzit pana la 50 grade)
Apoi am scos din cuptor tavile, am incins cuptorul la 180 grade si-am pus tavile. Rasucitele s-au copt aproximativ 10-15 minute. Cand au fost gata, dupa ce s-au racit, o parte din 'rasucite' le-am uns cu glazura facuta din amestecul de zahar pudra si lapte de cocos, iar pe altele le-am uns cu laptic de cocos si le-am pudrat cu zahar.
1 comment:
DELICIOASE!
Post a Comment