Daca ar fi sa descriu intr-un singur cuvant cam care-i rezultatul, as zice, pufffffosenie!!
Ingrediente muffins (pentru 12 bucati)
250 gr faina
150 gr zahar
1 lingurita plina praf de copt
2 oua
50 ml ulei
50 ml frisca lichida
125 ml apa minerala (eu am folosit apa minerala cu adaos de lamaie)
coaja razalita de la o lamaie-----
150 ml frisca - pentru ornat
Low Fat Lemon Curd
2 galbenusuri
2 linguri amidon
sucul de la 3 lamai si coaja razalita de la 2 lamai.
---------------------
Pentru muffins:
Punem robotul sau mixerul la treaba, sa bata bine ouale cu zaharul.
Amestecam faina cu praful de copt si adaugam ingredientele uscate in amestecul lichid. Din acest moment folosim mixerul doar ca sa omogenizam bine compozitia dar nu amestecam prea mult aluatul. Urmeaza portionarea in formele de muffins. Eu folosesc pentru aceasta procedura lingura de inghetata.
Coacem muffin-urile in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 13-15 minute. Ca sa fiti siguri ca-s gata, faceti testul cu scobitoarea.
Asa aratau dupa primele 6 minute.
..si asa aratau dupa 13 :)
Am lasat muffins-urile sa se raceasca putin iar intre timp m-am apucat de lemon curd.
Am amestecat intai ingredientele uscate, apoi am adaugat gramada ingredientele lichide si-am pus totul pe foc amestecand continuu. In 5-7 minute lemon curd-ul a fost gata.
Lemon curd-ul cald l-am pus intr-o punga cu capat din acela gen seringa, cu care se umplu gogosile. Am omis sa pozez etapa cu sacul de ornat. Am infipt nasul "seringii" in varful muffinului si-am apasat pana am vazut ca muffinul e gata sa explodeze - ca un vulcan. In stadiul asta nu mai aveam de umplut 12 muffinuri ci 11 - una disparuse subit ;)
Pofta buna!
1 comment:
As vrea sa stiu daca ma pot abona la retete.
Post a Comment