Reteta o am din caietul de retete al mamei. Aluatul e foarte apropiat de gustul foietajului - doar ca aceast aluat necesita mult mai putin timp si efort :)
Aluat
450 gr faina
200 gr unt de la frigider
300 gr smantana
3 galbenusuri
sare
Umplutura
1 ceapa medie
250 gr ciuperci proaspete
200 gr carne tocata ( eu am pus de data asta de pui )
1 ou
sare
piper
Mod preparare
Se pune faina, sarea si untul in robot pentru a fi incorporat untul in faina..
Daca nu aveti robotzel puteti folsi cutitul. Se va marunti cat de mult untul in faina: se va taia prima data untul fasii si se va amesteca cu faina, iar apoi vom lua cate o mana de faina amestecata cu bucati de unt si le vom marunti in palma cu partea neascutita a cutitului..
Dupa robotzeala mi-a rezultat asta:
Am adaugat samntana si galbenusurile si-am incorporat usor totul c-o lingura.
Urmatorul pas e sa adunam tot aluatul intr-un botz, fara a fi framantat! E nevoie doar sa adunam compozitia intr-o singura bucata.
Aluatul rezultat il vom pune la frigider pe minim 3 ore. Cand sunt in criza de timp pun aluatul in congelator cam pe o ora..
Dupa ce se scoate de la rece, aluatul se va intinde 2-3 mm grosime, pe masa presurata cu faina
la intindere aluatul formeaza margini neregulate, dar desigur - le vom taia si le vom folosi mai tarziu pentru o alta foaie..
Aluatul indreptat pe margini l-am impartit pe lungime in 3 fasii; latimea unei fasii e in jur de 10 cm. Apoi fiecare fasie am taiat-o triunghiuri..
In centrul fiecarui triunghi punem umplutura.
In acest caz am calit ceapa, iar apoi am adaugat carnita tocata si ciupercile. La sfarsit am adaugat sare si piper.
si incepem sa impachetam; las cea mai lunga latura a triunghiului sa fie ultima la pliat ..
si transportat pe tava..
Am uns pateutzurile cu putin galbenus de ou amestecat cu lapte si le-am presurat cu susan
Le-am copt la 180 grade, cuptor preincalzit, aproximativ 20 minute
Si gata
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment