Wednesday, April 13, 2011

Chocolate Cookies

Bine v-am gasit!
Astazi as vrea sa va tentez cu o reteta care literalmente provoaca dependenta – dupa primul fursec :) Desigur, afiramtia este valabila mai ales pentru “ciocolatosii impatimiti”
Reteta am gasit-o aici dar am modificat-o putin. V-o recomand cu caldura, tura de fursecuri e gata in 15 minute :)

Ingrediente:

100 gr ciocolata neagra
150 gr ciocolata cu lapte
30 gr unt
2 oua
100 gr zahar
120 gr faina
0,5 lingurita praf de copt

----------------------------------

Ouale intregi si zaharul le punem la batut, pana rezulta o spuma.
Intre timp, untul si ciocolata (neagra si cea cu lapte) se topesc la foc mic. Ne straduim sa nu incingem ciocolata (sa aiba temperatura cat sa putem inmuia degetul in compozitie).
Cand e gata topita, adaugam ciocolata peste spuma de oua si mixam cu grija ca sa nu scoatem aerul din compozitie. Adaugam faina si praful de copt si mai pornim mixerul cateva secunde, pana se va omogeniza totul.


Pentru formarea fursecurilor folosesc lingura de inghetata. Acopar tava cu hartie de copt si pun cate o ligura din amestecul ciocolatos.

Fursecurile se coc in cuptor preincalzit, la 200 grade Celsius timp de 10 minute.
Se scot din tava dupa ce se racesc.


Dupa ce scoatem fursecurile din cuptor, se vor lasa putin - sa nu va nelinistiti ;) Sunt 'chewy', nu prea dulci, ciocolatosi, aromati, mniam! :D


Pofta buna!

Observatie:
In reteta am scris 100 gr ciocolata neagra si 150 gr ciocolata cu lapte, dar, dupa preferinta, se poate face schimbare: 100 gr ciocolata cu lapte si 150 gr ciocolata neagra.

8 comments:

violette said...

...chiar creaza dependenta fursecurile astea....bune, bune:)
o zi frumoasa!

Marina said...

Multumesc! La fel! Noi nu rezistam mai mult de 2 saptamani fara ele :)

Lilly said...

Musai trebuie incercate!

Andreea said...

Draga mea, sunt deliciosi! I-am facut si eu anul trecut de Craciun, si cand am vazut cum au iesit, i-am postat pe blog, au fost bestiali! Eu am pus si niste chocolate chips prin fursecurile astea!

Marina said...

Andreea, iti multumesc mult pentru reteta! Ciocolatosii astia sunt pe placul intregului meu familion; nu mai putem fara ei :)

Oana said...

Adica fursecurile astea imi sunt dedicate mie? Recunosc, ciocolata creaza dependenta. Asta nu poate decat sa ma bucure :)

Dulcegarii culinare said...

Buna Flory ! ma bucur ca te-am descoperit pe blog-ul Marcelei.. Cu mare drag te invit sa raspunzi provocarii Dulce Romanie, pe care luna aceasta o gazduiesc pe blog-ul meu. Ingredientele propuse sunt menta si ciresele.. Sper sa te inspire unul din ele si sa ne incanti prin prezenta. Multumesc anticipat. Cu drag, Antonina

Dulcegarii culinare said...

Cat sunt de grozave !! Ador ciocolata si pulsez mereu cu niste chips-uri de ciocolata prin ele.. delicioase rau !

insist cu Provocarea Dulce Romanie.. mai sunt cateva zile.. si poate ne incanti cu o reteta cu cirese si /sau menta .. o zi faina !